21 maart 2024

5 redenen om een kasboek-app te gebruiken voor boekhoudkantoren

In een tijdperk waarin technologie zich razendsnel ontwikkelt en bedrijfsprocessen steeds meer gedigitaliseerd worden, is het belangrijk voor boekhoudkantoren om hun diensten aan te passen aan deze veranderingen. Een handige tool die beschikbaar is voor financiële professionals is een kassaboek app. Een kassaboek app biedt tal van voordelen voor zowel adviseurs als hun klanten, waardoor de financiële efficiëntie wordt verbeterd en de nauwkeurigheid van boekhoudkundige gegevens wordt vergroot.

We geven 5 voordelen voor het gebruik van een kassaboek app

  1. Real-time gegevensregistratie: Een van de grootste voordelen van een kassaboek app is de mogelijkheid om transacties in real-time vast te leggen. Ingevoerde kasmutaties worden direct bijgewerkt in de boekhouding. Dit betekent ook dat klanten niet langer handmatig bonnetjes en facturen hoeven in te voeren, maar deze eenvoudig kunnen scannen met hun smartphone en direct kunnen uploaden naar het boekhoudsysteem. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten. 
  2. Betere naleving en sluitende administratie: Door het gebruik van een kassaboek app kunnen boekhoudkantoren ervoor zorgen dat hun klanten beter voldoen aan belastingvoorschriften. De app kan bonnen direct scannen. Hierdoor wordt een kasadministratie volledig en direct sluitend.  
  3. Verbeterde service: Door klanten toegang te geven tot een kassaboek app, kunnen boekhoudkantoren een hoger niveau van service bieden. Klanten kunnen hun financiële gegevens gemakkelijk delen. Hierdoor houden boekhoudkantoren meer tijd over om klanten te voorzien van goed advies. 
  4. Kleine kans op fouten: Door het gebruiken van een kassaboek app, is de kans op fouten tot een minimum beperkt. Iedere dag is er een geautomatiseerde controle op kasverschillen en de kasboekadministratie kan live worden bekeken door de adviseur of boekhouder. 
  5. Efficiëntie en kostenbesparing: Het gebruik van een kassaboek app kan leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen voor zowel boekhouders als hun klanten. Je besteed minder tijd aan het handmatig invoeren en verwerken van financiële gegevens. Dit betekent meer tijd voor belangrijkere zaken én dus lagere kosten voor klanten.

Kortom, het integreren van een kassaboek app in de diensten van boekhoudkantoren kan leiden tot aanzienlijke voordelen voor zowel professionals als hun klanten. Door gebruik te maken van een kassaboek app zoals EasyKas kunnen financiële professionals hun efficiëntie verbeteren, de nauwkeurigheid vergroten en een betere service bieden aan hun klanten.