1 oktober 2021

5 redenen voor een digitaal kasboek

Als je een winkel of horecabedrijf hebt, betalen jouw klanten vaak ook met munt- en briefgeld. Dan moet je een kasboek bijhouden. In dit kasboek houd je alle transacties bij, die in en uit de kassa gaan. Maar waarom kies je dan voor een digitaal kasboek? We geven 5 redenen:

5 redenen voor een digitaal kasboek

1. Met een digitaal kasboek heb je beter inzicht in de ontwikkeling van het kassaldo

Je wil grip op het kassaldo en overzicht in je inkomsten en uitgaven. Kortom, je wil inzicht in de ontwikkeling van je contante geldstromen. Door gebruik te maken van een digitaal kasboek, heb je een snel en betrouwbaar inzicht in de ontwikkeling van jouw kassaldo, en daarmee jouw bedrijfsresultaat.

2. Een digitaal kasboek verkleint de kans op fouten

Een papieren kasboek werkt prima, maar fouten ontstaan snel en gemaakte fouten zijn niet eenvoudig te herstellen. Je moet hierdoor veel berekeningen opnieuw doen en dit is een verspilling van jouw kostbare tijd. Met een digitaal kasboek verklein je de kans op fouten en de gemaakte fouten herstel je eenvoudig zodat jouw kassaldo weer snel kloppend is.

3. Een digitaal kasboek geeft direct inzicht in kasverschillen

Met een digitaal kasboek kun je de oorzaak van kasverschillen snel opsporen. Omdat je continue jouw aanwezige kasgeld confronteert met het saldo, heb je snel inzicht waar kasverschillen ontstaan.

4. Een kasboek is een vereiste van belastingdienst

Een kasboek is een vereiste van de belastingdienst als je van contante geldstromen gebruik maakt. De belastingdienst maakt geen verschil tussen een papieren of digitaal kasboek, maar bij een controle wil je natuurlijk het zo eenvoudig mogelijk maken. Met een digitaal kasboek heb je jouw kasboek snel voorhanden.

5. Minder kosten met een digitaal kasboek

Met een digitaal kasboek minder kosten? Feit. Want jouw boekhouder kan jouw digitale kasboek sneller bijwerken of controleren. Als je gebruik maakt van EasyKas bespaar je zelfs nog meer: je minimaliseert de kans op fouten, jouw boekhouder kan eenvoudig meekijken in jouw kasboek en je koppelt jouw kasboek met jouw boekhoudsoftware zoals Exact Online of Snelstart.

Je kunt jouw kasboek op papier of digitaal bijhouden. Veel ondernemers gebruiken Microsoft Excel voor het bijhouden van het digitale kasboek, maar hier zitten ook wat nadelen aan. EasyKas is een app die je via jouw smartphone gebruikt om jouw kas bij te houden. We koppelen direct met jouw boekhouding en boekhouder. Makkelijk en eenvoudig!

Is EasyKas ook wat voor jou? Probeer EasyKas dan gratis!