17 februari 2022

7 tips voor een kasboek app in de retail

Veel kleine retailers hebben te maken met contante geldstromen. Of je nu een kledingwinkel, een slagers- of bakkerszaak, een telefoonzaak, een dierenspeciaalzaak, een groentewinkel of een sigarenwinkel bestiert, je hebt te maken met deze contante geldstromen. Deze contante geldstromen zijn natuurlijk contant geld, maar hiermee bedoelen we ook pintransacties en het gebruiken van cadeaubonnen. En als je contante geldstromen hebt, ben je verplicht tot het bijhouden van een kasboek.  

Het gebruik van een kasboek in de detailhandel is tijdrovend. We zien dat deze retailers veelal het kasboek achteraf bijhouden, na een lange dag werken met klanten. Wekelijks of zelfs later. Hoe meer tijd er zit tussen het bijhouden van het kasboek, hoe groter de kans op fouten en hoe meer werk dit met zich meebrengt. Wat te denken van de vergeten bonnen?

De kleinere retailer heeft meestal een eenvoudig kassasysteem. Je hebt immers geen duur kassasysteem nodig met onderhoudsabonnement. We zien ook dat het kasboek nog veelal in schriften, boekjes of Excel wordt bijgehouden. Dat kan slimmer, zelfs zonder een duur kassasysteem; met een kasboek App! Altijd bij de hand, makkelijk invoeren op jouw telefoon en zo goed als foutloos. We geven 7 handige tips voor het gebruik van een kasboek app.

7 handige tips voor het gebruik van een kasboek app voor de detailhandel

  1. Zorg dat je de verkopen per productsoort splitst. Dat maakt het erg eenvoudig om over te nemen in je boekhouding.
  2. Pin, tikkie, contant of creditcard? Registreer ze als aparte betaalmethode. Alle omzet sla je immers aan in jouw kassa maar niet alle omzet ontvang je contant. Ook omzetten via platforms zoals Paypal, Klarna, Multisafepay registreer je eenvoudig apart.
  3. Maak een foto van de bonnen! Als je een foto maakt van de bonnen van bijvoorbeeld schoonmaakkosten of kleine boodschappen, neem je deze digitale foto’s makkelijk op in jouw kasboek app.
  4. Gebruik het hulpmiddel om je saldo aan het eind van de dag te tellen en kasverschillen uit te sluiten. In een kasboek app is een hulpmiddel aanwezig, die je altijd kunt oproepen, om op tijd kasverschillen te signaleren.
  5. Zorg dat je nooit een negatief kassaldo hebt. Het lijkt een open deur, maar toch is het in de praktijk lastig. Met een kasboek app, heb je altijd inzicht in je kassaldo en dus nooit meer een negatieve kas.
  6. Verwerk ook de cadeau- of kortingsbonnen, fashion cheques of stempelkaarten in jouw kasboek app. Een kasboek app heeft handige hulpmiddelen op deze bonnen en cheques eenvoudig bij te houden.
  7. Bespaar op jouw boekhoudkosten! Met een kasboek app bespaar je op jouw boekhoudkosten. Het scheelt veel inklopwerk door je boekhouder of accountant, omdat een kasboek app automatisch koppelt met jouw boekhouding.

Een kasboek op jouw telefoon

Zo, dat waren 7 handige tips. Heb jij al een kasboek app op jouw telefoon? Probeer dan eens EasyKas. Deze handige app maakt het bijhouden van je kas eenvoudig en je hebt direct deze 7 tips verwerkt.

EasyKas is een kasboek zoals je gewend bent: op regelniveau jouw kas bijhouden en met een automatisch saldo die je door middel van 1 druk op de knop genereert.

De koppeling met jouw boekhouding zorgt ook nog eens voor verbeterde nauwkeurigheid en bespaart je tijd doordat de app op jouw telefoon de handmatige taken overneemt.

Probeer EasyKas gratis!

Hoe geweldig is dat? Probeer EasyKas eerst eens gratis. Met de belofte dat je nooit meer terug wil naar jouw schrift of Excel!