24 januari 2022

Het kasboek in de horeca

Het gebruik en het bijhouden van een kasboek in de horeca is vaak tijdrovend. In de praktijk wordt het kasboek vaak achteraf bijgehouden, met de kans op fouten en/of het vergeten van bonnen bij te voegen.

De kleinere horeca-ondernemer heeft meestal een éénvoudig kassasysteem. Dit eenvoudige kassasysteem is dan ook vaak voldoende, want de kleine horeca ondernemer zit vooral niet te wachten op een duur kassasysteem met onderhoudsabonnement. We zien dan ook erg vaak dat het kasboek nog op papier of via een Excel wordt bijgewerkt. Maar ook dat kan tegenwoordig anders! Zoals het eenvoudig, simpel en snel bijhouden van het kasboek via een app op je telefoon. Via een app bewerk je jouw kasboek zoals je gewend bent op regelniveau. Het saldo kun je dan door middel van 1 druk op de knop genereren.

De voordelen van het gebruik van een kasboek app

  • Splitsen van omzet per categorie is zeer eenvoudig; omzet hoog apart, omzet laag apart, etc.
  • Om goed inzicht te hebben en te blijven houden, registreer je de verschillende betaalmethoden apart van elkaar.  Alle omzet sla je aan in jouw kassa maar niet alle omzet ontvang je contant. Een deel van jouw omzet gaat bijvoorbeeld per pin, of via platforms als Thuisbezorgd, Uber, Sitedish of Cashdesk. In EasyKas registreer je deze geldstromen apart.
  • Via de optie bonnen en facturen maak je met EasyKas eenvoudig een foto van je bon of factuur en neem je die op in je kasadministratie. Nooit meer vergeten bonnen.
  • Hulpmiddel om je saldo aan het eind van de dag te tellen en kasverschillen worden automatisch zichtbaar.
  • Je hebt ook altijd inzicht in je kassaldo en dus nooit meer een negatief kassaldo.
  • Werk je met cadeau- of kortingsbonnen, ook deze kun je in EasyKas eenvoudig bijhouden
  • Voordeel besparing op inklopwerk door je boekhouder/accountant omdat dit automatisch koppelt met je boekhouding.

Wat heb je nog meer aan de online kasboek app?

Het enige wat je iedere dag hoeft te doen is het totaal van inkomsten en uitgaven invoeren. De kasboek app doet de rest. Met de app heb je automatisch zicht op kasverschillen, je hebt nooit meer telfouten, jouw bonnen zijn direct ingescand en ook nog eens automatisch het kasboek bijgewerkt in je boekhouding.

Werk jij als horeca ondernemer nog met een papier kasboek of een kasboek in Excel? Probeer de kasboek app van EasyKas eens, eerst volledig gratis! Bespaar tijd en frustraties, voorkom onenigheden door bijvoorbeeld kasverschillen en houd tij over voor de dingen waar jij goed in bent: het zorgen voor jouw klanten in jouw restaurant, café, lunchroom, foodtruck, cafetria of bezorgrestaurant.